лого
Proizvodi baner
   О нама    |    Производи    |    Услуге    |    Референце    |    Признања    |    Атести    |    Иновације    |    Најчешћа питања    |    Галерија    |    Контакт   
Санацијe, рестаурације, консолидације, конзервације, хидроизолације и остало што други не могу...тако добро
Copyright © 2023 HEMI ECO
Претрага

ТЕХНИЧКА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ECO IMPREGNIR AТИП:                                            
Раствор метил силикона са умреживачима
ОБЛИК
ИСПОРУКЕ:  

Двокомпонентни систем
 
ОСОБИНЕ И
УПОТРЕБА:


ECO IMPREGNIR A се употребљава за заштиту камена, вештачког камена, малтера и бетона од графита. Користи се и за заштиту бетона лошијег квалитета, малтерисаних фасада, гипса и сличних материјала велике порозности од пропадања, старења и прљања. Код материјала третираних овим средством одбијање воде је делотворно одмах након испаравања растварача. Материјал је заштићен после сушења од 48 часова. Заштићен материјал је потпуно водоодбојан и не прима разне нечистоће које вода иначе у њега уноси. Применом овог средства постиже се изванредна заштита материјала од спољашњих утицаја (атмосферилија), нарочито од дејства мраза. Антистатичко деловање силикона одбија нечистоће са површине материјала. Конзервацијом фасаде постиже се и ефекат термоизолације, односно овако заштићени објекти „штеде” и до 30% енергије која се троши за грејање.
Средство је нарочито погодно за заштиту старих фасада, где показује добре ефекте чак и код мало испуцалих површина.
Препоручује се коришћење у комбинацији са средствима ECO IMPREGNIR MK или ECO IMPREGNIR S која се наносе као предзаштита (прајмер).
 
ПРИПРЕМА
ЗА ПРИМЕНУ:


ECO IMPREGNIR A се примењује у испорученом облику. Непосредно пред примену средства компоненте I и II треба да се помешају у запреминском односу 1:1.
 
НАЧИН
ПРИМЕНЕ:


ECO IMPREGNIR A на материјал наноси се прскањем пнеуматским распршивачем или премазивањем четком, крпом, сунђером и сл. до засићења материјала. Обрада се изводи само једном, уколико објекат није од изузетног значаја. Уколико је сврха импрегнације заштита од графита површине се обрађују наношењем више слојева средства, све док се не постигне жељени ефекат. Временски интервал између наношења је 12-24 часа, зависно од порозности материјала и спољне температуре.
Потрошња, у зависности од порозности материјала и намене:
- уз употребу прајмера: 0,05-0,30L/m2;
- без употребе прајмера: 0,10-0,60L/m2.
 
МЕРЕ ЗАШТИТЕ:
ECO IMPREGNIR A је раствор у органским растварачима, запаљив је, па се приликом његове примене треба придржавати мера заштите од пожара, као при раду са сличним производима који садрже разређиваче.
Само за професионалну употребу!
 
ПАКОВАЊЕ:
Метална бурад 2x200L, пластична амбалажа 2x10L и 2x1L.
 
СКЛАДИШТЕЊЕ:
ECO IMPREGNIR A складишти се на отвореном и у затвореном простору далеко од извора топлоте.
 
РОК ТРАЈАЊА:
ECO IMPREGNIR A у оригиналној амбалажи може да се чува 6 (шест) месеци.
   
ТЕЖИНА
ПРИМЕНЕ:
skill

   
Детаљне информације можете добити код произвођача.
   

Преузми техничку информацију за ECO IMPREGNIR A (.doc)

Преузми техничку информацију за ECO IMPREGNIR A (.pdf)

Преузми безбедносни лист за ECO IMPREGNIR A (.pdf)


Последње прегледане ставке

Ћирилица srb
Latinica srb
English eng