БЕТОН


Питање 1               
Гради се нови објекат. Потребно ми је средство за постизање водоодбојности/водонепропусности бетона.
 
Одговор 1
Водоодбојност/водонепропусност бетона постиже се додавањем средства ECO IMPREGNIR K у бетон приликом његовог умешавања, у количини 10-20% у односу на масу цемента.
 
Питање 2
При ливењу бетон се лепи за металне оплате.
 
Одговор 2
Металне оплате треба премазати одвајачем за бетон ECO D 01.
 
Питање 3
Бетон се лепи за дрвене шалунге (оплате).
 
Одговор 3
Дрвене делове треба пре употребе у танком слоју премазати одвајачем-одкалупљивачем за бетон ECO D 01.
 
Питање 4
Рупе и пукотине на бетону испуњене су новим бетоном. После неког времена нови бетонски делови су се одвојили од старог бетона.
 
Одговор 4
Поправка оштећеног бетона се изводи уз коришћење тзв. СН везе (Старо-Ново). Пре наношења новог, делови оштећеног бетона премазују се СН везом справљеном од средства ECO POLYMER D.
 
Питање 5
Урађена је класична хидроизолација. Добио сам препоруку да у цементну кошуљицу додам средство против влаге.
 
Одговор 5
Нема потребе за убацивањем било каквог средства против влаге у цементну кошуљицу, ако је класична хидроизолација добро урађена. Уколико постоји сумња, приликом израде у цементну кошуљицу додаје се средство ECO IMPREGNIR K.
 
Питање 6
Бетонски подови у оборима на фарми свиња веома брзо пропадају.
 
Одговор 6
Нови бетонски подови у оборима израђују се уз додатак средства ECO IMPREGNIR K, 20% у односу на масу цемента. После очвршћавања (везивања) бетон се конзервира средством за заштиту ECO IMPREGNIR B.
 
Питање 7
Бетонске плоче на улазу у ауто сервис су пропале од соли и воде.
 
Одговор 7

Бетонске плоче у релативно добром стању перу се средствима за чишћење ECO RECEPT 01, ECO RECEPT 02 и водом под притиском, а затим штитите средством ECO IMPREGNIR B. Уколико је бетон много оштећен потребно је урадити нови. Приликом израде у бетон се додаје средство ECO IMPREGNIR K у количини 10-20% у односу на масу везива (цемента). После очвршћавања и потпуног сушења бетон се конзервира средством ECO IMPREGNIR B.

 
Питање 8
Бетонски стубови за електричне водове се распадају и пуцају по дужини. На појединим местима видљиво је бетонско гвожђе.
 
Одговор 8
Поправке бетонских стубова изводе се уз помоћ СН везе справљене од средства ECO POLYMER D. Поправљени стубови штите се од пропадања средством ECO IMPREGNIR B. Најбољи резултати постижу се заштитом бетонских стубова пре њихове уградње, средством ECO IMPREGNIR B.
 
Питање 9
Ограда од бетона је доста оштећена, на већем делу види се арматура.
 
Одговор 9
Оштећења на огради поправљају се бетоном справљеним уз додатак средства ECO POLYMER D. Пре наношења новог бетона оштећени делови ограде премазују се СН везом. Препоручује се заштита ограде средством ECO IMPREGNIR B.
 
Питање 10
Бетонски зид на новом објекту је исписан графитима.
 
Одговор 10
Графити са бетонског зида могу да се уклоне средством за чишћење ECO RECEPT 02 и водом под притиском 120-140bar-а. Очишћен зид може да се заштити од графита средствима ECO IMPREGNIR B и ECO IMPREGNIR A.
 
Питање 11
Хидроизолација на крову зграде је стара и лоша, после падавина вода улази у станове на последњем спрату.
 
Одговор 11
Стара хидроизолација са крова зграде се уклања и ради се нова. Веома често бетонска плоча испод старе и пропале хидроизолације има нека оштећења (пукотине, рупе, места на којима се стари бетон круни или је слаб и слично). Оштећени делови бетонске плоче се обијају или просецају, чисте, а затим премазују СН везом. СН Веза справља се на лицу места од средства за санацију ECO POLYMER D и цемента. Бетон за репарацију такође се справља се уз додатак ECO POLYMER D. Хидроизолација се изводи средством SILOBIT.
 
Питање 12
Сокл и бетон око куће су испуцали и пропали. Вода улази у подрум. Рађена је хидроизолација али ни то није помогло.
 
Одговор 12
Хидроизолација није потребна у случају да су бетонски сокл и плоче око куће добро урађени, што овде није случај. Продор воде у подрум упркос постављеној хидроизолацији наводи на претпоставку да су оштећења знатна или да је хидроизолација лоше урађена. Оштећени бетонски делови се најпре обијају или просецају, чисте, а затим се, уколико је то потребно, скида постављена хидроизолација. Мања оштећења на бетону премазују се СН везом и попуњавају бетоном за репарацију справљеним уз додатак средства ECO POLYMER D. Већа оштећења испуњавају се водонепропусним бетоном справљеним уз додатак средства ECO IMPREGNIR K. Бетонско гвожђе и/или поцинковано рабиц плетиво користе се по потреби. Након санације бетон се конзервира средством ECO IMPREGNIR B.
 
Питање 13
Бетонска цистерна губи воду.
 
Одговор 13
Потребно је испразнити цистерну и детаљно је прегледати како би се утврдило на којим све местима долази до губитка воде. Оштећени делови бетона се обијају или просецају и чисте. Мања оштећења премазују се СН везом, справљеном од ECO POLYMER D и цемента, а затим испуњавају репаративним бетоном (бетон справљен уз додатак средства ECO POLYMER D). Велика оштећења, после анкерисања прокронским анкерима и постављања поцинкованог рабиц плетива, испуњавају се водонепропусним бетоном справљеним уз додатак средства ECO IMPREGNIR K. По завршетку санације спремник за воду конзервира се средствима за заштиту ECO IMPREGNIR B и ECO IMPREGNIR WN.
 
Питање 14
Нов објекат. Потребна хидроизолација пода.
 
Одговор 14
Хидроизолација пода изводи се средством SILOBIT.
лого
најчешћа питања
Претрага
   О нама    |    Производи    |    Услуге    |    Референце    |    Признања    |    Атести    |    Иновације    |    Најчешћа питања    |    Галерија    |    Контакт   
Санацијe, рестаурације, консолидације, конзервације, хидроизолације и остало што други не могу...тако добро
Copyright © 2023 HEMI ECO

Последње прегледане ставке

Ћирилица srb
Latinica srb
English eng