ВЕШТАЧКИ КАМЕН


Питање 1               
Појавиле су се микронапрслине на фасади која је штокована (пикована). Вода пролази кроз напрслине и влажи унутрашње зидове.
 
Одговор 1
Микронапрслине (микропукотине) су редовна појава на оваквим фасадама. Продор воде кроз ове напрслине и влажење унутрашњих зидова објекта може да се спречи конзервацијом фасаде средствима ECO IMPREGNIR K и ECO IMPREGNIR S.
 
Питање 2
Кућа је изграђена 1937. године. Фасада је од пикованог вештачког камена. Делови фасаде су испуцали, а на појединим местима недостају мањи комади.
 
Одговор 2
Стара фасада се прегледа да би се видело колико је чврста и да ли постоје места на фасади на којима се вештачки камен одвојио од подлоге. Фасада се на сумњивим местима обије и уради се поправка (санација и рестаурација) тих делова. Након тога фасада се пере средствима за чишћење и прање ECO RECEPT 01, ECO RECEPT 02 и водом под притиском, а затим конзервира средствима ECO IMPREGNIR K и ECO IMPREGNIR S, или само средством ECO IMPREGNIR S.
 
Питање 3
Штокована фасада је јако запрљана.
 
Одговор 3
Прљавштина са штоковане фасаде уклања се средствима за чишћење и прање ECO RECEPT 01, ECO RECEPT 02 и водом под притиском.
 
Питање 4
Пикована фасада је била јако запрљана па смо је обојили. После бојења вештачки камен пуца и отпадају комади.
 
Одговор 4
Фасада је вероватно обојена неком бојом која не пропушта водену пару (паронепропустљива). Приликом загревања притисак водене паре у фасади може да буде јако висок што проузрокује оштећења.
 
Питање 5
Фасада од вештачког камена добија жуто-мрку боју.
 
Одговор 5
Мрка и жута боја на фасади највероватније потичу од рђе из бетонског гвожђа. Прање и чишћење овакве фасаде је дуготрајно и најчешће без задовољавајућих резултата, јер квашење фасаде убрзава рђање гвожђа. Једино што може да се уради јесте да се фасада заштити средствима ECO IMPREGNIR K и ECO IMPREGNIR S чиме би се спречило квашење фасаде и даље појављивање мрља од рђе.
 
Питање 6
Графити су исписани по пикованој фасади.
 
Одговор 6
Графити са пиковане фасаде могу да се очисте средством за чишћење ECO RECEPT 02 и водом под притиском 120-140bar-а. Често је потребно и механичко чишћење челичном четком. По завршеном чишћењу урадити заштиту фасаде средствима ECO IMPREGNIR K и ECO IMPREGNIR S, или само средством ECO IMPREGNIR S. Препоручујемо антиграфитну заштиту дела фасаде који је најугроженији. Антиграфитна заштита пиковане фасаде изводи се средством ECO IMPREGNIR A.
 
Питање 7
Фасада од вештачког камена је недавно конзервирана вашим средствима. Интересује ме трајност ове заштите.
 
Одговор 7
Према резултатима испитивања - атестима добијеним за наша заштитна средства, конзервиран грађевински материјал не стари. Према нашем искуству и досадашњим сазнањима прописно изведена заштита на вештачком камену може да траје и дуже од 15 (петнаест) година.
лого
најчешћа питања
Претрага
   О нама    |    Производи    |    Услуге    |    Референце    |    Признања    |    Атести    |    Иновације    |    Најчешћа питања    |    Галерија    |    Контакт   
Санацијe, рестаурације, консолидације, конзервације, хидроизолације и остало што други не могу...тако добро
Copyright © 2023 HEMI ECO

Последње прегледане ставке

Ћирилица srb
Latinica srb
English eng